Konjic
2

Otvorena obnovljena rodna kuća Zuke Džumhura

FENA
Zuko Džumhur
Zuko Džumhur
U rodnoj kući Zuke Džumhura, u utorak je otvorena izložba radova konjičkih slikara s motivima stare Kamene ćuprije, objavljeni su rezultati likovnog i literarnog konkursa, koji je raspisan povodom Dana općine, promoviran je novi broj časopisa "Mostovi", te brošura "Između dva šesnaesta juna".

Prvu nagradu za najbolji literarni rad o Staroj ćupriji, u kategoriji srednjoškolci, studenti i drugi, osvojila je Senida Kezo, a najbolji likovni rad napravili su srednjoškolci Sanjin Kraljušić i Almir Gusić. U kategoriji osnovne škole prvonagrađena za literarni rad je Asja Kevrić, a za likovni rad grupa učenika 1. osnovne škole.

U okviru desetodnevnog obilježavanja Dana općine, danas se održava humanitarna trka "Mostovi spajaju",11. juna održat će se promocija knjige Envera Isanovića "Osmijeh za plakanje", a u petak, 12. juna je manifestacija Dani Franjevačkog samostana.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se 15. juna, a najsvečaniji trenutak dolazi 16. juna u 20 sati, kada se otvara stara Kamena ćuprija, gdje je pripremljen poseban program.