Sarajevo
0

Otvorena izložba "Hercegovina zemlja svjetlosti"

Sarajevo-x.com
U Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića je u ponedjeljak u 18 sati upriličeno otvaranje izložbe fotografija hrvatskog umjetničkog fotografa Ive Pervana pod nazivom “Hercegovina zemlja svjetlosti”

Prisutnima su se obratili dr. sc. Božo Skoko, Ivo Pervan - hrvatski fotograf, Nazif Hasanbegović - direktor agencije Platform CMC, Nevenko Herceg - ministar okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine.

“Nakon međunarodnih izložbi ovih fotografija i fotomonografija vratili smo se kući. Ljepote Hercegovine želimo pokazati Bosni i time pridonijeti još boljem upoznavanju i razumijevanju ove dvije naše regije”, istakao je profesor Skoko.

Na izložbi pod nazivom “Hercegovina zemlja svjetlosti” predstavljena je i istoimena fotomonografija vodećih hrvatskih autora na ovom području. Autor fotografija je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih umjetničkih fotografa, Splićanin Ivo Pervan.

Fotomonografiju je dizajnirao Boris Ljubičić, jedan od najpriznatijih hrvatskih dizajnera u svijetu, a uvodni tekst je napisao Skoko, priznati stručnjak za odnose s javnošću i imidž država sa Sveučilišta u Zagrebu.

Ljubitelji umjetnosti imali su priliku pogledati i nagrađivani film “Hercegovina zemlja svjetlosti” autora Mateja Meštrovića i Ive Pervana.

Izložba će za sve posjetioce biti otvorena do 28.02.2011. godine.