Kultura
0

Otvorena izložba fotografija "Neka bude svjetlo" u Trebinju

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Narodnoj biblioteci u Trebinju sinoć je otvorena izložba fotografija "Neka bude svjetlo", na kojoj se predstavilo 35 autora, članova Foto-kino kluba iz Trebinja.

Direktor Foto-kino kluba Slavenko Vukasović rekao je da je ovo peta klupska izložba koja je i najmasovnija do sada. Autori su različitog starosnog doba, a na izloženim fotografijma uglavnom preovladavaju motivi prirode i portreti.

Predsjednik Izvršnog odbora Foto-kino kluba Radoje Elez kaže da su fotografije kvalitetne i da je sve više mladih zainteresovano za upis na kurs za fotografe.

Na izložbi su dodijeljene diplome polaznicima dvomjesečnog kursa fotografije koji je organizovao ovaj klub, kao i diplome za najuspješnije izlagače. Izložba je otvorena za posjetioce savakog radnog dana.

Klub je najavio da će se u ovom gradu od 23. do 28. jula održati "Trebinjski dani fotografije 2012" koji će okupiti ljubitelje fotografije iz zemlje i inostranstva.

Foto-kino klub Trebinje osnovan je u maju 1948. godine i drugi je foto-kino klub osnovan u BiH. Cjelokupna arhiva i oprema kluba uništena je tokom ratnih dešavanja devedesetih godina prošlog vijeka, a obnovljen je prije sedam godina.