Popusti do 50 posto
0

Otvoren Ljetni festival knjige u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu u utorak je otvoren 3. Summer Book Fest i Ljetna književna pozornica.

Dženana Ibišević iz Ministarstva kulture i sporta rekla je da Ljetni festival knjige, zajedno sa Sarajevo Film Festivalom, čini Sarajevo kulturnim centrom.

Književnica Fadila Nura Haver, urednica i voditeljica književnih programa rekla je da je Ljetna pozornica zamišljena kao prilika za upoznavanje sa autorima.

Na Festivalu će biti prisutno 26 izdavača s 28 štandova. Popusti će se kretati od 30 do 50 posto.

Kad je riječ o programima, potvrđen je dolazak poznatog iranskog pisca Kadera Abdulahaa, koji će predstaviti svoj roman "Kuća imama“ koji je objavila izdavačka kuća "Buybook“ iz Sarajeva. Promocija ovog romana bit će održana 15. augusta.

Od promocija koje će se dešavati tokom Festivala izdavajamo i predstavljanje mladih autora u organizaciji Naklade Zoro, promociju romana “Zapiši” Jasmina Imamovića, te promociju knjige Midhata Ajanovića “Istorija bh. kinematografije”.

Tokom trajanja Ljetnog festivala knjige, od 11. do 22. augusta domaći i strani izdavači i biblioteke, arhivi i muzeji imaju priliku da se predstave široj javnosti svojim izdanjima (knjige, časopisi, autori), projektima na Ljetnoj književnoj pozornici koja je još jedno obilježje Festivala knjige i na kojoj će se odvijati svi važniji događaji od 18 do 22 sata.

Pored Ljetne književne pozornice bit će organizirani i posebni programi posvećeni najmlađima.

Ljetni festival knjige organizuju University Press d.o.o. i Biblioteke grada Sarajeva, uz suorganizaciju TKD Šahinpašić i Općine Stari Grad.