Kultura
0

Otvoren konkurs za učešće na drugom Beton Festu

Klix.ba
Udruženje za razvoj kulture i umjetnosti "Progres" iz Sarajeva poziva sve umjetnike i pojedince nadarene za crtanje da se prijave za učešće na drugom festivalu ulične umjetnosti Beton Fest koji će se održati na ulicama Sarajeva od 29. augusta do 01. septembra.

Prošlogodišnji Beton Fest privukao je veliku pažnju javnosti te veliki broj renomiranih 3D Street Art umjetnika iz cijele Evrope, kao i naše zemlje.

Festival je pružio i priliku za afirmaciju domaćih mladih umjetnika, posebno studenata završnih godina Akademije likovnih umjetnosti. Tokom dva dana domaći i strani umjetnici posebnom su kredom crtali na pločnicima ulica u centru Sarajeva.

"Apliciranjem vam nudimo mogućnost da iskažete svoj talent i budete aktivni takmičar gdje će organizator zajedno sa svojim sponzorima nagraditi najbolje radove. Bilo bi poželjno da prije ispunjavanja aplikacije već imate određenu ideju što bi ta slika mogla predstavljati. Potrebno je naglasiti da vaš rad neće biti uzet u razmatranje ukoliko podstiče mržnju, diskriminaciju po bilo kojem osnovu, ili propagira bilo koji od komercijalnih proizvoda, kako na našem, tako i na svjetskom tržištu", poručuju organizatori.

Prijavljeni takmičarski radovi mogu biti 3D imaginacija i dvodimenzionalne slike koje ćete vi oslikati kredama koje će vam osigurati organizatori.

"Vas kao umjetnika podstičemo da se potpišete ispod svog rada. Samim učešćem postajete dio baze BH Street Art umjetnika, na kojem ćete između ostalog imati priliku raditi i učiti kako 3D tehniku uličnog crtanja koju koriste neki od najvećih svjetskih majstora. Prije popunjavanja aplikacije želimo da vas napomenemo kako pravo učešća imaju osobe sa navršenih 18 godina i više", kažu organizatori iz udruženja Progres.

Inače, svi zainteresirani mogu se prijaviti putem aplikacije na službenoj stranici festivala Betonfest.com.ba.

Festival će se održati od 29. augusta 01. septembra na sljedećim lokacijama u centru Sarajeva: Vilsonovo šetalište, ulica Ferhadija, Trg djece Sarajeva ( ispred BBI), Trg Fra Grge Martića ( Katedrala), Trg Oslobođenja - Alije Izetbegovića i na drugim lokacijama.