NUBBiH
0

Otvoren izložbeni salon knjiga

FENA
Nacionalna i univerzitetska biblioteka (NUB) BiH danas je organiziranjem izložbenog salona knjiga u svojim prostorijama obilježila Međunarodni dan pismenosti.

Kako je potvrdila Feni Merima Botulja iz Službe za informiranje NUBBiH-a, salon knjiga je otvoren jutros u 09.00, a trajat će do večernjih sati.

Svi posjetioci i korisnici dobili su po knjigu na poklon, a uglavnom je riječ o publikacijama čiji broj primjeraka zadovoljava fondove Biblioteke.

Izloženi naslovi odnose se uglavnom na oblasti kriminala, prava, evropskih integracija i politike, a tu su i primjerci iz beletristike. Predstavljene su i knjige iz austrijske čitaonice NUB-a, namijenjene studentima germanistike.

U ponudi su i udžbenici za studente iz različitih oblasti, kao što su elektrotehnika, pravo ili političke nauke.

Posjetioci mogu prelistati i nacionalnu bibliografiju sa spiskovima svih izdanja serijskih i monografskih publikacija izdatih na području BiH. Tu se mogu pronaći vrijedne informacije za sve koji se bave istraživačkim radom.

Botulja naglašava da je od jutrošnjeg otvaranja salona zabilježena iznimno velika posjeta pojedinaca i studenata, što očekuje da će se održati i do večernjih sati.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH jedna je od rijetkih institucija u BiH koja je, uprkos teškom finansijskom stanju, obilježila danas Međunarodni dan pismenosti.