ASU
0

Otvoren Festival vizuelnih umjetnosti "4 Tuned Cities"

FENA
Prikazivanjem prvog dijela filmskog programa jučer je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu zvanično otvoren Festival vizuelnih umjetnosti "4 Tuned Cities".

Drugi dan Festivala publika će moći posjetiti Flea market, filmski porogram i DJ Party, saopćeno je iz Fondacije "Kriterion".

Ulaz na sve događaje u okviru programa festivala je slobodan.

Program drugog dana Festivala počet će Flea marketom koji će trajati od 12.00 do 17.00 sati u kinu "Tesla"/"Kriterion". Na ovom marketu mogu učestvovati svi koji posjeduju različite stvari koje im više ne trebaju, bilo da se radi o odjeći, obući, knjigama ili ukrasnim predmetima, a žele ih razmijeniti za druge predmete, prodati po niskoj cijeni ili pokloniti nekome ko bi ih želio imati.

Na Akademiji scenskih umjetnosti u 20 sati će biti nastavljeno prikazivanje filmskog programa koji su selektovali film programeri iz Prištine, Amsterdama, Skoplja i Sarajeva.

Program ove filmske noći obuhvata 12 kratkih filmova iz Holandije, Makedonije, Srbije, Slovačke, i Slovenije, u okviru dvije cjeline "Within/Without borders" i "Alive and kicking".

Posljednji programski sadržaj drugog dana Festivala je DJ Party s početkom u 23 sata u klubu "Podroom". DJ postavu će činiti makedonski DJ Toni Dimitrov i sarajevski Mr. Mehikano.

Cilj festivala "4 Tuned Cities" je predstaviti kulturnu scenu četiri grada - Amsterdama, Prištine, Sarajeva i Skoplja te time povezati Amsterdam, kao jedan od poznatih kulturnih centara zapadne Evrope, s balkanskim gradovima i obratno, kao i približiti umjetnike jedne drugima.

Festival "4 Tuned Cities" realiziraju četiri organizacije u četiri grada Balkan Buro-Amsterdam, Dit' e Nat'-Priština, Lokomotiva-Skoplje i Kriterion-Sarajevo.

Festival će trajati do 27. novembra, a održavat će se na različitim lokacijama u gradu i predstavit će raznovrstan program sarajevskoj publici.