Knjižara Svjetlost u Titovoj
0

Otkako je obnovljena, prodaja veća za 200%

Sarajevo-x.com
Knjižara Svjetlost u centru Sarajeva, koja je otvorila svoja nova vrata za posjetitelje početkom ljeta, nakon potpunog preuređenja postala je jedno od omiljenih mjesta okupljanja ljubitelja knjige.

U potpunosti renovirana, knjižara koja odgovara visokim evropskim standardima, a čijem otvorenju su prisustvovali i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, te visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, uspjela je povećati prodaju knjiga, što je još jedan dokaz koji ide u prilog tome da je ambijent kupcima itekako važan, te da recesija na ovu knjižaru nije imala utjecaja.

"U odnosu na prijašnje stanje, prodaja knjiga se povećala za 200 posto", kaže za naš portal direktor preduzeća Svjetlostkomerc d. d. Ešef Forto, najavljujući skoro renoviranje i svih ostalih poslovnica ove firme, a kojih širom Federacije BiH ima 15.

"Zasad smo uspjeli renovirati i opremiti po savremenim standardima knjižaru u Titovoj u Sarajevu, te knjižaru u Zenici. Međutim, ne namjeravamao stati na tome. Već naredne godine u planu imamo renovirati i našu drugu knjižaru u Titovoj, te onu kod hotela Central, a zatim i ostale koje su smještene izvan Sarajeva", dodaje Forto, ponosan na to što njegovo preduzeće posluje pozitivno, pa može planirati ovakva poboljšanja usluga.

Jedna od novih usluga, a koja će, prema njegovim riječima, biti pokrenuta do kraja godine, bit će i online kupovina knjiga.

Renovirana knjižara Svjetlosti u Titovoj obradovala je mnoge, jer se godinama nakon rata, a i prije početka ratnih dejstava, u nju ništa nije ulagalo. Sad ima najmoderniju opremu, kutak za djecu i odrasle, koji svima nudi ugodan ambijent za čitanje i pregledanje knjiga.

Čini se da investicija od 450 hiljada maraka, ipak, nije bila uzaludna.