8. januara
16

Osvojite ulaznice za predstavu "Radnja na uglu" u Kamernom teatru 55

Klix.ba
U Kamernom teatru 55 8. januara bit će izvedena predstava "Radnja na uglu", sa početkom u 20 sati. Portal Klix.ba obradovat će jednog svog vjernog čitatelja ulaznicama za predstavu.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 7. januara, do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Radnja na uglu", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona).

Šarmantnu, zabavnu, izuzetno emotivnu i romantičnu komediju koju publika voli i uvijek nagrađuje burnim aplauzom, na scenu Kamenog teatra 55 postavio je francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla. Riječ je o izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Nedim Džinović.

François Lunel, reditelj predstave je istakao da je ovom predstavom želio pokazati da "ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari, mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele."

"Publika poslije ove predstave izlazi nasmijana. Uspjeli smo postići filing da ljudi nakon ove priče budu inspirisani da se zaljube..." , kaže glumica Vanesa Glođo. A da publika, ali i žiri zaista vole i cijene ovu predstavu, potvrđuju i nagrade osvojene na Festivalu komedije "Mostarska liska"- nagrada publike za najbolju predstavu na Festivalu, nagrada žirija za najbolju predstavu u cjelini i nagrada koju je dobio Muhamed Hadžović za najboljeg glumca na Festivalu.

Rezervacije karata mogu se izvršiti na telefon 550 – 475, 550-476 i e-mail [email protected].