Narodno pozorište
5

Osvojite ulaznice za predstavu "Mortal kombajn"

Klix.ba
Predstava "Mortal kombajn" bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta 26. decembra, sa početkom u 19.30 sati. Portal Klix.ba obradovat će jednog svog vrijednog čitatelja ulaznicama za predstavu.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 25. decembra, do 15 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Mortal kombajn", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona).

"Mortal kombajn", u režiji Dine Mustafića, je priča o ljudima koje je bez prava na vlastiti izbor ovo "naše" vrijeme otjeralo na marginu društva, u eroziju morala, na rubove egzistencije. Zatekla ih je smjena civilizacija, procijep između dvaju milenija koji treba preskočiti (ili jednostavno kupiti kartu za voz koji tamo vozi – a to mogu samo oni koji su na vrijeme vjeru u ideale zamijenili religijom suvremenosti: vjerom u novac).

Taj savremeni tekst poljskog pisca Pawela Sale otvara teme porodice, vjerskog fanatizma, uličnog nasilja i ideologije, a aktuelan je i u današnje vrijeme.

U predstavi o okrutnoj svakodnevici mladih glume Ermin Sijamija, Josip Pejaković, Ejla Bavčić-Tarakčija, Alen Muratović, Hasija Borić, Miraj Grbić.

Dramaturzi su Željka Udovičić i Rea Jugo, scenograf Dragutin Broz, kostimograf Dejan Pejaković, a autori glazbe Nedim Zlatar i Elvir Salčinović.

Ulaznice je osvojila Džejna Fočo.