Kultura
2

Osvojite ulaznice za ples Absence III u Kamernom teatru 55

Klix.ba
U Kamernom teatru 55, 3 marta u 20 sati, bit će izveden ples Absence III. Portal Klix.ba obradovat će dvoje čitatelja ulaznicama za predstavu.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 28. februara, do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Absence III", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnici će biti izabrani metodom slučajnog odabira.

Absence III (odsutnost) je treći dio triptiha Alpe! Alpe! ili Krik prasica u zimskoj noći, u kojem koreograf Etcha Dvornik intenzivno promišlja i ispituje šta je to status "stranca". Ko je stranac? Šta to znači u odnosu prema drugome i prema sebi samom? Kao stranac, nije li individua predisponirana za subverzivno i izopačeno (opsceno), po definiciji, drugačije i buntovno?

Slovenka Etcha Dvornik radi i živi u Parizu gdje je studirala praktično sve plesne tehnike – od klasičnog do savremenog plesa, od akrobatskog do američkog postmodernog te kontaktne plesne improvizacije. Bavila se plesom kao teoretičarka na Parizu VIII. Također i na Univerzitetu Saint Denis.

Kreirala je mnogo kraćih i dužih koreografskih radova koje je predstavljala u više evropskih zemalja na internacionalnim festivalima i takmičenjima. Osvojila je nagradu na internacionalnom koreografskom takmičenju "Europe Dance Europe".

Karte su osvojile Amela Zornic i Ivana Previšić.