Kultura
0

Osvojite karte za predstavu "Šta smo to učinili"

Klix.ba
U Kamernom teatru 55, u ponedjeljak 24. septembra, bit će izvedena predstava Šta smo to učinili?, u režiji Dine Mustafića. Predstava počinje u 20 sati. Portal Klix.ba u saradnji sa Kamednim teatrom jednom sretnom čitatelju dodjeljuje dvije ulaznice.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 24. septembra, do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Šta smo to učinili", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

“Šta smo to učinili”, predstava nastala prema tekstu Joela Pommerata, razotkriva i analizira jedan od najbitnijih ličnih, ali i socijalnih problema današnjice - odnos roditelja i djeteta. Riječ je o deset prizora koji govore o temeljnim međuljudskim odnosima, a pitanje je postavljeno i za jedne i druge.

Izvor teksta nastao je iz dokumentarnih intervjua koje je Pommerat vodio s manjom porodičnom zajednicom u jednoj francuskoj pokrajini, a u koji su glumci ugrađivali svoja lična iskustva, te su putem porodičnih mikro priča progovorili o društvenom makro planu.

"Šta smo to učinili“ je, prema riječima reditelja Dine Mustafića, savremeni, vrlo radikalan tekst koji govori iz savremene perspektive u kojoj imamo sve manje vremena jedni za druge, za najbliže, u kojoj postoji veliki generacijski jaz vezan za odsustvo osjećanja za probleme onog drugog i govori o tome koliko je porodica važna u životu društvene zajednice.

U predstavi igraju Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Sadžida Šetić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Senad Bašić, Amar Selimović, Mirsad Tuka, Boris Ler, Muhamed Hadžović, Belma Alić (violončelistica).

“Šta smo to učinili” je na 31. Pozorišnim/ kazališnim igrama u Jajcu osvojila nagradu stručnog žirija za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju dramaturgiju i nagradu časopisa "Tmač art" za najbolju predstavu, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Ulaznice je osvojila Alma Pejkić.