Dani filma Mostar
0

Ostojić i Matešić o filmu "Ničiji sin"

Sarajevo-x.com
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u povodu 2. Dana filma Mostar, pored Slavena Knezovića, ravnatelja revije i mostarskog glumca sa londonskom adresom Velibora Topića, sudjelovali su i Mustafa Nadarević, velikan domaćeg glumišta, te hrvatski reditelj Arsen Ostojić, čiji je film "Ničiji sin" sinoć u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače pred mnogobrojnom publikom, otvorio glavni program, kao i Mate Matišić, ovaj put u ulozi scenariste filma.

Ostojić se osvrnuo na ovogodišnji Pula film festival gdje je "Ničiji sin" uvjerljivo izašao kao pobjednik festivala osvojivši ukupno šest Zlatnih arena uključujući i Veliku zlatnu arenu za najbolji film. Zlatna arena za najbolju mušku ulogu pripala je Alenu Liveriću, koji je prema Ostojićevim riječima, ali i prema mišljenju publike, sjajno odigrao ulogu ratnog vojnog invalida u filmu.

"Mnogi su me, nakon što su pogledali film, pitali je li glavni glumac i u stvarnom životu invalidna osoba, jer je Liverićeva posvećenost ulozi uistinu bila besprijekorna. Koristili smo razne tehnike kako bi njegova uloga bila što uvjerljivija i mislim da smo u tome uspjeli", kaže Ostojić.

Ostojić dodaje da je u napravio dobru stvar u izboru glumaca, spomenuvši odličnog Mustafu Nadarevića, te mostarskog glumca i ravnatelja Dana filma Slavena Knezovića, koji je u film unio dašak humora.

Film je sniman prema scenariju Mate Matišića, koji je ujedno dobitnik Zlatne arene za muziku.

"Glazba je filmu dala novu dimenziju što se najbolje može vidjeti u uvodnom dijelu filma kada se događa nagli prijelaz lika iz jedne vremenske cjeline u drugu, što se gledatelje zasigurno dojmilo", zaključio je Matešić.