U petak u Vatrogascu
0

Oskarovka Susanne Bier doputovala u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: SFF
Foto: SFF
Oskarovka Susanne Bier stigla je u četvrtak u Sarajevo. Danska rediteljka gošća je 17. Sarajevo Film Festivala, gdje će na zatvaranju programa Panorama predstaviti svoj Oskarom nagrađeni film "In a Better World".

Susanne Bier se proslavila romantičnom komedijom "One and Only", koja je postala najgledaniji danski film desetljeća. No, pravu afirmaciju na internacionalnom planu stiče od 2004. godine višestruko nagrađivanom trilogijom filmova u kojima kombinuje dramu visokog koncepta i globalno-političku angažiranost.

Riječ je o filmovima "Brothers", "After the Wedding" i "In a Better World" koje je radila u saradnji sa scenaristom Andersom Thomasom Jensenom.

Filmografija Susanne Bier, između ostalih, obuhvata i višestruko nagrađivana ostvarenja "Freud Leaving Home", "Family Matters", "Like it Never was Before", te "Things we Lost in the Fire" u kojem naslovne uloge tumače Halle Berry, Benicio Del Toro i Alison Lohman.

Oskarovka Susanne Bier će festivalskoj publici svoj film predstaviti u subotu 30. jula u Ljetnom kinu Vatrogasac sa početkom u 21 sati.