Kultura
0

"Osipate se polako, vaša visosti" na sceni SARTR-a

Sarajevo-x.com
Drama "Osipate se polako, vaša visosti", autora Mirka Kovača, u režiji Gorana Damjanca, bit će odigrana 12. aprila od 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR u Gabelinoj na broju 16.

U predstavi igraju: Sead Pandur, Alban Ukaj, Sonja Goronja, Mirela Lambić i Jasenko Pašić.

Mirko Kovač je svoju dramu "Osipate se polako, vaša visosti" napisao kao političku farsu, a naša predstava ispisuje priču o farsičnoj politici.

"Vlast pripada onima koji je mogu sami oteti", kaže jedan od likova u ovoj Kovačevoj farsi. Pisac nam, kroz ovaj naizgled bezazlen i neodgovoran žanr, prikazuje jedno malo, obespravljeno i opljačkano društvo koje živi u iluziji da se tok istorije može naglo promijeniti, kao udarcem čarobnog štapića. Zvuči poznato, zar ne?

Na 27. Susretima pozorišta u BiH, održanim u Brčkom, u novembru prošle godine žiri je ovu predstavu proglasio najboljom u konkurenciji pozorišta iz BiH. Predstava je nagrađena i za najbolju režiju na Susretima, proglašena je najuspješnijom i po ocjeni žirija publike, a glumac Sead Pandur je od stručnog žirija nagrađen za najuspješniji mušku ulogu koju je ostvario u Kovačevoj farsi.

Rezervacije ulaznica možete izvršiti na telefon 033 664 070 i 061 434 846. Cijena ulaznica je 5 KM.