Kultura
0

Đorđe Janković "Glumac godine" BH radija 1

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Đorđe Janković, glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, dobitnik je priznanja "Glumac godine" koje Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH radija 1 dodjeljuje svake godine za izuzetan angažman i kreativni doprinos u realizaciji radiodrame.

Ovogodišnje priznanje Đorđu Jankoviću dodjeljuju radijski profesionalci, nepristrano i iskreno, kao znak zahvalnosti za istrajnost i kvalitet igre u jako dobroj produkcijskoj godini u kojoj je dramski program BH radija 1 u Banjoj Luci realizirao sedam radiodrama, a Đorđe Janković je učestvovao u šest.

Đorđe Janković učestvuje u našim projektima od 2006. i od tada do danas imamo sreću da radimo s posebnom osobom, sjajnim profesionalcem i glumcem velikog potencijala, koji je iz uloge u ulogu potvrđivao izuzetan glasovni potencijal i demonstrirao odličnu govornu tehniku i kulturu govora, saopćeno je iz Redakcije BH radija 1.

Đorđe Janković je rođen 1979. u Bosanskoj Gradišci. Trenutno živi u Banjoj Luci. Glumu je diplomirao 2004. u klasi profesora Svetozara Rapajića na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Do sada je igrao u 15 predstava, desetak studentskih filmova i radiodrama.

Nagradu "Glumac godine" Đorđe Janković će primiti 22. decembra u Dječijem pozorištu Banja Luka.