Kultura
2

Open Air: Osvojite ulaznice za film "Tragovi prošlosti"

Piše: M. N.
Sarajevo Film Festival i danas nudi pregršt vrhunskih filmskih ostvarenja. Budite i vi dio čarolije i uživajte u filmu "Tragovi prošlosti" u programu Open Air u Ljetnom kinu HT Eronet.

Sve što trebate je da nam pošaljete svoje ime, prezime i broj telefona na e-mail [email protected], u naslovu napišite "Tragovi prošlosti" i troje najbržih nagradit ćemo sa po dvije ulaznice za film britanskog režisera Jonathana Teplitzkyja.

"Tragovi prošlosti" je istinita priča o herojstvu, ljudskosti i iscjeljujućoj moći ljubavi. Zasnovan na odličnoj autobiografskoj knjizi, film prati izvanrednu životnu priču oficira britanske armije Erica Lomaxa koji je tokom Drugog svjetskog rata preživio zarobljeništvo u japanskom radnom logoru. Ovo ga je traumatično iskustvo trajno obilježilo i navelo ga da se izolira od svijeta. Godinama kasnije, Eric u vozu upoznaje lijepu Patti i njih se dvoje zaljubljuju i vjenčaju. Patti je odlučna u namjeri da pomogne Ericu da se riješi duhova prošlosti. Nakon što saznaje da je japanski oficir koji je progonio njenog supruga još uvijek živ, Patti je prisiljena donijeti tešku odluku. Da li Ericu treba pružiti priliku da se suoči sa svojim mučiteljem? Da li će Patti podržati Erica bez obzira na to šta on odluči učiniti?

Film "Tragovi prošlosti" je na rasporedu u 20:30 sati.

SFF