Kultura
0

OKC Abrašević predstavlja projekt "Moja svijetla budućnost"

FENA
Omladinski kulturni centar (OKC) Abrašević predstavlja istraživačko-izložbeni projekt "Moja svijetla budućnost" Aleksandre Stratimirović i Federica Favara koji će biti izložen od 15 do 31. decembra ove godine.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje OKC Abrašević, riječ je o umjetničkom instalacijskom projektu koji provode OKC Abrašević i Kulturni front Beograd uz suradnju s mostarskim vrtićima Sunčani most i SOS Kinderdorf, te produženim boravkom za djecu Plonki, a koji je podržan od strane Švedskog instituta.

"Nakon dugog vremena riječi, govor i zvuk najmlađih opet će, kao što je i red, zasjati u gradskoj jezgri Mostara. Autori svjetlosne instalacije postavljali su brojna pitanja djeci, pitanja o njima samima, o trenutku i vremenu kojeg žive, o gradu u kojem žive i o onome što bi voljeli da im donese vrijeme koje je pred njima. Svi njihovi odgovori uobličeni su u svjetlosne znakove koji će biti izloženi u užoj gradskoj jezgri“, navodi se u saopćenju.

U sklopu spomenutog projekta,16. decembra od 18 sati u prostorima OKC Abrašević bit će održan razgovor s autorima te dječjim odgojiteljima i pedagozima.

U razgovoru će sudjelovati: Aleksandra Stratimirović autorica projekta, Dolores Veledar asistentica projekta, Dženana Šegatalo pedagog vrtića SOS Kinderdorf, te Biljana Ćelan direktorica vrtića Sunčani most.