Kultura
17

Održana radionica za uposlenike JU Biblioteka Sarajeva

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Odnosi sa korisnicima, percepcije, predrasude, te razmjene iskustava između zaposlenika, bile su teme radionice koju je JU Biblioteka Sarajeva jučer organizirala na pozajmnom odjeljenju Dobrinja.

Kroz pojedine i sistemski obrađene segmente radionice, uposlenici JU Biblioteke Sarajeva imali su priliku interakcijski učestvovati na vježbama osnaživanja i suočavanja sa međusobnim razlikama, razgradnji straha od različitih identiteta i svjetonazora, kao i izgradnji ličnog identiteta i onoga što stvara osjećaj ugroženosti prava na sopstveni identitet.

Također, na radionici je bilo riječi o odnosima sa korisnicima bibliotečkih usluga, njihovim sopstvenim percepcijama i predrasudama, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluga između korisnika bibliotečkih usluga i uposlenika na područnim odjeljenjima.

Edukacijsko-motivacijsku radionicu pod nazivom "U iščekivanju korisnika“ za zaposlenike JU Biblioteke Sarajeva moderirala je i vodila mirovni aktivista i trenerica nenasilne komunikacije Alisa Ajanović.