Kultura
0

Održana 4. konferencija za novinare 11. SFF-a

Sarajevo-X
Četvrta konferencija za novinare 11. Sarajevo Film Festivala održana je u utorak 10. maja/svibnja u kinu Obala Meeting Point.

Ovom prilikom potpisan je sponzorski ugovor između Sarajevo Film Festivala i Heinekena (Karlovačka pivovara). Ugovor su potpisali Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala i Svjetlan Stanić, generalni direktor i vlasnik kompanije BOREAS d.o.o.

Zvaničnim potpisivanjem ugovora sa našim sponzorom mijenja se dosadašnji naziv kina Open Air Cinema (Metalac) u novi naziv - Heineken ljetno kino (Heineken Open Air Cinema).

Heineken, kao najpoznatiji i najprodavaniji svjetski pivski brand, oduvijek je prepoznavao i podržavao vrhunske projekte u svim segmentima društvenog života, a posebno u sportu i kulturi.

Nakon višegodišnjeg, izuzetno uspješnog, sponzoriranja Sarajevo Jazz Festivala, od 2005. godine Heineken je s ponosom uvrstio i Sarajevo Film Festival na listu sponzoriranih svjetskih manifestacija i na taj način potvrdio svoje dugoročno opredjeljenje da se vezuje uz one programe koji svojom kvalitetom i društvenim značajem zaslužuju podršku Heinekena.

Heineken ujedno izražava zadovoljstvo što se grad Sarajevo kroz navedene, ali i mnoge druge evente, uspješno vraća na poziciju koju je jednom već imao – kulturni centar jugoistočne Europe.