Mostar
0

Održan koncert Napretkovog tria 'Pons'

Sarajevo-x.com
Trio 'Pons' u Mostaru (Foto: HKD Napredak)
Trio 'Pons' u Mostaru (Foto: HKD Napredak)
Novoosnovani Napretkov trio „Pons“, koji djeluje pri Hrvatskom kulturom društvu Napredak – Glavna podružnica Mostar, nastupio je sinoć po prvi put, pred mostarskom publikom u kapeli Crkve sv. Petra i Pavla, saopćeno je iz HKD Napredak.

Ovaj muzički trojac, kojeg čine akademski muzičari Lidija Gavran (violina), Amila Jankoski (violina) i Damir Bunoza (klavir), glazbenici s bogatim iskustvom muziciranja u različitim sastavima, izveo je zanimljiv i stilski raznolik program: Vivaldijev Koncert u d molu, Corellijevu Sonatu da camera, uvijek zanimljiv Pachelbelov Kanon u D duru i kao šećer na kraju skladbu Oblivion, Astora Piazzolle.

Mostarska publika, željna ovakvih kulturnih događaja, nije krila oduševljenje kako zbog izvrsnog koncerta tako i zbog činjenice da će ovaj ansambl pridonijeti oživljavanju kulturnog života i muzičke scene u Mostaru, te je mlade umjetnike nagradila dugotrajnim pljeskom.

Koncert je organizirala Napretkova mostarska glavna podružnica u saradnji s Franjevačkim samostanom u Mostaru.

Napretkov trio „Pons“ već ima pozive za koncerte u okviru Napretkovih podružnica, a prve koje će ih ugostiti su podružnice u Jajcu i Travniku.