Fukunaga i Fassbender na kafi
0

Od propalog "metalca" do filmske zvijezde

Piše: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Michael Fassbender i Cary Fukunaga (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Da je karijera Michaela Fassbendera u heavy metal sastavu s kojim je namjeravao postati popularan uspjela, Quentin Tarantino ostao bi možda bez jedne od najboljih karika filma "Inglorious Basterds".

Zvijezda novog "X-Mena", megahita "300", spomenutih "Basterdsa" i filma "Jane Eyre", s kojim se predstavio sarajevskoj publici, gostovao je s rediteljem filma Caryjem Fukunagom u programu "Kafa sa...". Fassbender i Fukunaga govorili su o filmu, načinu na koji su snimali djelo prema romanu Charlotte Bront i koji govori o ranijim vremenima. Fukunaga je kazao kako se o mnogim stvarima konsultovao sa historičarkom, jer se ipak radi o vremenu o kojem ne zna mnogo.

Fassbender je govorio o radu sa mladom Miom Wasikovskom i slavnom Judy Dench, o radu sa Fukunagom i drugim rediteljima kao što je Tarantino, svojim počecima i pokušajima da postane heavy metal zvijezda. Spremno je odgovarao na sva pitanja prisutnih, a u dobrom raspoloženju su ga zamolili da skine sunčane naočale, što je na oduševljenje ženskog dijela publike i učinio.

Nakon kafe bio je raspoložen za fotografisanje sa skoro svima koji su to željeli, dijelio je autograme, razgovarao i potpisao primjerak CD-a "Inglorious Basterds". Kazao je kako je film "Jane Eyre" prvi put gledao upravo u Sarajevu, te da mu je bilo drago pogledati ga u društvu publike i osjetiti njihove reakcije.