Kultura
0

Od 8. septembra "Madagaskar" u kinu Meeting Point

Sarajevo-x.com
Tropik film i video animiranim filmskim hitom "Madagaskar", 08.09. otvora novu filmsku sezonu u prostorima kina Meeting Point.

Motreći reakcije oduševljenja najmlađih za vrijeme SFF premijere, odlučeno je da ovo novo ostvarenje Dreamworksa bude prvo u sezonskom nizu hit naslova.

Bh. turneju filma "Madagaskar" u cjelosti je podržala kompanija Kras. Film će se u Sarajevu prikazivati u terminima: 17:00 i 21:00.

O animiranom filmu "Madagaskar"

Glasovi: Ben Stiller (Meet the Parents; Meeth the Fockers) Chris Rock (Dogma, Bad Company), David Schwimmer(Friends) , Jada Pinket Smith(Scream 2, The Matrix Reloaded)

Režija: Eric Darnell, Tom McGarth

Scenario: Mark Burton, Billy Frolick

Žanr: Animirani

Trajanje: 86 min.

Oficijelni website: www.madagascar-themovie.com

Distribucija: Tropik film&video

Sadržaj: Odgajene i razmažene sa nedostatkom ideje kakav je ustvari život u divljini, tri životinje iz Centralnog Zoološkog Vrta u New Yorku, bježe u potragu za prijateljem, kada će se zateći na putu za Madagaskar. U Zoološkom vrtu , lav , zebra , žirafa , i nilski konj su najbolji prijatelji i glavne zvijezde ove priče. Kada jedna od životinja nestane iz kaveza, ostale tri kreću u potragu samo da bi se ponovo zajedno okupile….na brodu za Afriku. Kada brod bude otet, prijatelji, koji su bili odgajeni u zarobljeništvu, po prvi put i iz prve ruke će naučiti kako izgleda život u divljini.