Sarajevo
0

Od 26. do 28. marta Festival američke kulture

FENA
Ured za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH, u saradnji s Bošnjačkim institutom, Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu i Međunarodnim teatarskim festivalom MESS, organizuje Festival američke kulture, koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. marta.

Tokom festivala, posjetioci će imati priliku vidjeti izložbu fotografija američkih diplomata koji rade u Ambasadi u Sarajevu, pogledati nekoliko američkih filmova, kao i prezentaciju scena iz brodvejskog mjuzikla koje su pripremili studenti Akademije scenskih umjetnosti i Edie Cowan, koreograf iz New Yorka.

Tokom trajanja festivala, uz izuzetak svečanog otvaranja (samo za pozvane goste), ulaz na sve festivalske događaje je slobodan.

Svečano otvaranje Festivala planirano je u četvrtak, 26. marta, u 19.30 u Bošnjačkom institutu u Sarajevu. Tada će biti otvorena izložba fotografija i održan kratki koncert. Izložba fotografija će biti otvorena narednih sedam dana.

U petak, 27. marta, bit će organizirano prikazivanje američkih filmova: Akeelah and the Bee u 11sati, Little Miss Sunshine u 14, La Bamba u 17, i We are Marshall u 20 sati. Svi filmovi će biti prikazani na Akademiji scenskih umjetnosti.

U subotu, 28. marta, Festival se zatvara na Akademiji scenskih umjetnosti u 20 sati. Tada će studenti Akademije scenskih umjetnosti izvesti scene iz brodvejskog mjuzikla koji su pripremili s gospođom Edie Cowan, koreografom iz New Yorka, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Sarajevu.