Kultura
148

Od 21. do 25. juna 3. Međunarodni dječiji festival folklora Ilidža

Klix.ba
U periodu od 21. do 25. juna, Ilidža, Sarajevo i Bosna i Hercegovina bit će kulturna prijestolnica dječijeg folklornog stvaralaštva iz osam zemalja. Kulturno-umjetničko društvo "Gajret“ Sarajevo, po treći put zaredom organizira jedinstven događaj ovakve vrste, a riječ je o Međunarodnom dječijem festivalu folklora "Ilidža".

Na festivalu će učestvovati više od 500 mališana iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Kipra, Makedonije, Slovačke, Turske i Bosne i Hercegovine.

Cilj festivala je okupiti što više djece na jednom mjestu, pod istim krovom i sa istim motom, a to je: “Očuvanje tradicije, razvijanje prijateljstva, kulturnog i socijalnog duha, širenje ljubavi, tolerancije i mira među djecom“.

Učesnici će imati priliku da obiđu Vrelo Bosne, Ilidžu, Olimpijsku ljepoticu planinu Igman, Baščaršiju i mnoge kulturno-historijske znamenitost grada Sarajeva.
Festivalski program će se održavati na ljetnoj pozornici Ilidža 22. i 23. juna od 20 sati te na platou ispred OŠ "Osman Nakaš" Čengić Vila II 24. juna od 19:30 sati.

Uživajte u čaroliji igre i pjesme te običaja i različitosti kultura na jednom mjestu.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Ilidža i Općina Novi Grad.