Kultura
0

Od 1. marta “Družina Wild Chicks“ na repertoaru Meeting Pointa

Sarajevo-x.com
Obala Art Centar i Sarajevo Film Festival i ove godine nastavljaju tradiciju približavanja evropskih filmskih ostvarenja svojoj najmlađoj publici.

Od 1. marta na repertoaru kina Meeting Point u terminu od 17 sati radnim danima, te i terminima od 12 i 14 sati vikendom, naći će se njemački igrani film Družina Wild Chicks. Riječ je o ostvarenju koje je prema reakcijama najmlađe publike, ali i njihovih roditelja, ocijenjeno kao najzapaženiji i najpopularniji film Dječijeg programa 12. Sarajevo Film Festivala.

Družina Wild Chicks zabavan je i edukativan film koji na najbolji način promovira i njeguje vrijednosti prijateljstva, zajedništva, timskog rada, brige o životinjama...

Film je režirala Vivian Naefe prema noveli Cornelie Funke koja je prevedena na čak 26 jezika. Uloge tumače: Michelle von Treuberg, Lucie Hollmann, Paula Riemann, Zsa Zsa Inci Buerkle, Benno Fuermann, Jette Hering.

Značajno je istaći da su za ovo ostvarenje veliko interesovanje pokazale brojne sarajevske osnovne škole koje su ocijenile da će film Družina Wild Chicks dati dragocjen doprinos njihovom nastavnom programu.