Kultura
0

Uvertira u Sarajevo Sevdah Fest

Klix.ba
Ovogodišnji Sarajevo Sevdah Fest održava se od 25. do 30. juna u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Osim festivalskog programa, ove godine SSF ima i pretprogram, kao uvertiru u šest prelijepih festivalskih noći.

Predfestivalski program održat će se u pivnici "Sarajevo", od 17. do 21. juna. Tu će priliku da nastupe imati talentirane sevdalije, koji će svaki na svoj način pokazati originalni pristup sevdalinci danas.

U ovom dijelu ovogodišnjeg SSF-a nastupit će:

17.06. – Muris Varajić 18.06. – Avdo Lemeš 19.06. - Gudački kvartet „Adorate“ 20.06. – Adnan Delić 21.06. – Mirza Redžepagić i Kenan Mačković

"Naša velika želja je na pravi način promovirati i popularizirati sevdah. Zbog toga ćemo u pretprogramu dati priliku mladima da nešto nauče od iskusnijih kolega. Pokušat ćemo na najbolji način približi bosansku izvornu pjesmu svima. Jedino je na taj način možemo sačuvati", kaže idejni tvorac festivala Vlado Cabrera.

Ulaz na predfestivalski program je besplatan.

Karte za koncerte koji su dio glavnog programa (25.-30. juni, BKC) mogu se kupiti po cijeni od 10 KM putem portala kupikartu.ba i na prodajnom štandu u pivnici "Sarajevo".

Za dodatne informacije možete posjetiti i festivalsku web stranicu www.ssf.ba.