Ajdin Šahinpašić
0

Novine na ovogodišnjem Sajmu knjiga i učila

FENA
Sa prošlogodišnjeg sajma
Sa prošlogodišnjeg sajma
Ovogodišnji XXI Međunarodni sajam knjiga i učila i X Bijenale knjige bit će održani od 22. do 27. aprila u Kulturno-sportskom centru Skenderija uz nekoliko novina i osvježenja, potvrdio je Feni zamjenik direktora Izdavačke kuće "Šahinpašić", koja je jedan od organizatora sajma, Ajdin Šahinpašić.

On navodi da su sve pripreme za sajam u punom jeku te da još pristižu prijave učesnika izlagača. Očekuje se veći broj učesnika u odnosu na prethodne godine.

I ovaj će put, već tradicionalno, svoja izdanja predstaviti izdavači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja regije, kao i kulturni centri ambasada u BiH. Najavljeno je učešće i nekoliko izlagača koji do sada nisu učestvovali na ovoj najvećoj smotri knjige u BiH.

Novina je i predstavljanje muzičke produkcije te izdavača u oblasti prodaje kompjuterske tehnologije s ponudom novih softvera. Sajam će biti osvježen i promocijama u novom ruhu te drugim vidovima druženja s knjigom.

Ovogodišnje će sajamsko izdanje osvanuti na površini većoj za oko 2.000 kvadratnih metara, a prvi će put na hiljade knjiga ugostiti dvije dvorane Skenderije - velika i dvorana "Mirza Delibašić".

Kada je riječ o predstavljanju IK "Šahinpašić" ta će kuća ove godine obiježiti 20. godišnjicu postojanja. U tom će svečarskom tonu, navodi Ajdin Šahinpašić, štand biti nešto veći, a bit će povećan i broj naslova.

On najavljuje da će ta izdavačka kuća predstaviti više od 100 novih naslova domaće i svjetske književnosti te onih iz nauke, dok će oko 40 njih biti premijerno prezentirano u BiH.

Cijena ulaznica će ostati nepromijenjena, pa će kao i do sada posjetioci platiti svega jednu KM za posjetu sajmu.