Kultura
30

Nova premijera u BNP-u Zenica

FENA
Bosansko narodno pozorište Zenica
Bosansko narodno pozorište Zenica
"Neobična šuma i vukova gluma", naziv je nove predstave Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava po tekstu Vladimira Đorđevića, koju je režirao Muhamed Hamica Nametak, premijerno bit će izvedena 11. aprila na Maloj sceni "Žarko Mijatović". Koreografiju za predstavu uradio je Semir Šerić, a scenski pokret Snežana Vidović.

U predstavi "Neobična šuma i vukova gluma" igraju: Kenan Kasum, Harun Skender, Tamara Miličević - Stilić, Lamija Prguda, Nina Mehičić, Igda Jarić, Adna Hasanić, Ajla Valjevac, Amina Hodžić, Amina Ćurić, Kerim Demiri i Ishak Jalimam.

"Za razliku od prethodnih predstava u kojima je znalo biti i do 120 učesnika, ovaj put odlučili smo se za predstavu s manje glumaca, s 12 mladih ljudi. Tekst smo odabrali jer komunicira na neke tri ravni, tri nivoa, počevši od najmlađih kojima je predstava namijenjena, preko roditelja, pa do baka i djedova koji će se prepoznati u poruci ove priče", izjavio je Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica.