Kultura
0

Nova poznanstva i promocija kulture na trećem Ladies In eventu u Tuzli

Klix.ba
Sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla održan event za poslovne žene koje su uživale u predstavi "Pokondirena tikva" u režiji Aide Bukvić.

Više od 150 dama uživale su u druženju, predstavi i iznenađenjima prijatelja projekta. Još jedna noć koja je obilježena promocijom kulture i ženskog poduzetništva, ali i novim poznanstvima.

Dobro raspoloženje obilježilo je i drugi dio eventa gdje su poslovne žene uživale u predstavi „Pokondirena tikva“ u režiji Aide Bukvić. Pokondirena tikva je komedija Jovana Sterije Popovića iz 1838. godine. U ovom djelu Jovan Sterija Popović je ismijao glavnu junakinju, Femu, koja, ludujući za "noblesom", nastoji da pobjegne iz svog zanatlijskog (opančarskog) svijeta i da se probije u više društvene krugove.

U predstavi "Pokondirena tikva" igraju Remira Osmanović, Ivana Perkunić, Milenko Iliktarević, Milica Kerošević, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Siniša Udovičić i Željka Marinić. Kostimografiju je radila Sabina Trnka, a muziku Zlatan Mujkić.

Ovo druženje pripadnica nježnijeg spola održavat će se u organizaciji Altermedije jednom mjesečno do kraja godine pod pokroviteljstvom Jane, vode s porukom ljubavi koja sudjelovanjem podržava razvoju jedinstvenih pozitivnih priča u BiH.