Kultura
4

Nova postavka u Magacin Kabareu

.
Foto: Haris Čalkić
Foto: Haris Čalkić
Uz prvu reprizu mjuzikla "Jedinac", ove subote Magacin Kabare predstavlja novu postavku grafika na zidovima caffe cluba Gogo.

Po izboru kustosa Magacin Kabarea Ivana Hrkaša, nakon postavke grafika Renate Papište, koje su bile postavljene na zidovima caffe cluba Gogo u prethodnim sezonama, u ovoj sezoni će biti izložene grafike Amera Hadžića.

U subotu 29.09. sa početkom u 20 sati bit će predstavljene grafike koje oslikavaju bosanske kuće kroz metamorfoze, a nakon toga druženje će se nastavit uz prvu reprizu predstave Jedinac u kojoj uloge tumače Zana Marjanović, Moamer Kasumović i Igor Skvarica.

Amer Hadžić, je bosanskohercegovački grafičar koji je pored mnogih grupnih i samostalnih izložbi, učešća na kolonijama i projektima, član ULU HKD Napredak, a od 2011.godine i član ULUBIH.

S obzirom da je Magacin Kabare udruženje za razvoj i promicanje svih umjetnosti podjednako, osim scensckoj veliku važnost daje i likovnoj umjetnosti, te će se u narednoj sezoni posjetioci u caffe clubu Gogo, moći upoznati sa radovima još jednog od mladih bosanskoherce-govačkih umjetnika.

Svi zainteresovani su dobrodošli u caffe club Gogo na otvorenje postavke grafika Amera Hadžića koje će se desiti u 20 sati ,a ukoliko žele ostati i pogledatu prvi reprizu predstave Jedinac potrebno je izvršiti rezervaciju mjesta putem Facebook profila Magacin Kabarea, putem e-maila: [email protected] ili na broj telelefona 066/935-337.