Kultura
0

Nova kolekcija Lene Stefanović na Fashion Weeku

FENA
Na sarajevskom Fashion Weeku, koji se održava od 3. do 8. maja, po drugi put će se predstaviti dizajnerica Lena Stefanović u nedjelju 7. maja u BKC-u.

Ona će na sedmici mode predstaviti kolekciju od 25 modela za proljeće-ljeto 2006. Njezini su modeli ženstveni i romantični, a dizajnerka naglašava kako kreira luksuznu pret-a-porte odjeću za ženu sa stilom.

Ističući kako se lični stil i identitet najbolje prepoznaju u detaljima koji su rijetki, posebni i neobični, Lenina nova kolekcija nastala je iz potrebe žene za unikatnim i pažljivo izrađenim odjevnim predmetima.

Dio kolekcije namijenjen je za dan, odmor i relaksaciju, dok drugi dio čine kreacije namijenjene specijalnim i večernjim prilikama.

Za modnu reviju Lene Stefanović, koja će se održati sa početkom u 20.00 sati, posebno su naručeni Swarovski kristali i poludrago kamenje za izradu asesoara koji će upotpunili atmosferu kolekcije.

Mlada dizajnerica nakon završenog studija na prestižnom Central St. Martin's koledžu u Londonu i angažmana za poznate firme, poput Cacharel, Clements Ribeiro i Stella McCartney, živi i radi u Sarajevu, saopćeno je iz Gramofona.