Ciklus "Portret bosanskog behara"
0

Nova knjiga fotografija Branislava Lukića Luke - "La Safran"

Sarajevo-x.com
Kao segment međunarodnog multimedijalnog projekta "Vrisak kroz svilenu paučinu" iz štampe je izašla nova knjiga fotografija "La Safran" iz ciklusa "Portret bosanskog behara", autora Branislava Lukića Luke.

Na fotografijama je predstavljena Ilvana Huremović iz Bosne i Hercegovine. Ljepotu bosanskog behara autor je pored fotografija predstavio i kroz svoj prepoznatljivi slikarski opus i poeziju.

"Portret bosanskog behara" je zamišljen kao niz knjiga fotografija, poezije i umjetničkih djela autora Branislava Lukića Luke čiji su modeli isključivo iz Bosne i Hercegovine. Nakon štampe cjelokupnog ciklusa planirana je izložba fotografija i umjetničkih slika modela predstavljenih kroz fotografije autora.

Prva knjiga u ciklusu "Portret bosanskog behara" je bila knjiga fotografija i poezije "Melisa - cvijet bosanskog behara". Knjige iz ciklusa "Portret bosanskog behara", autora Branislava Lukića Luke, štampa INDA d.o.o. Lukavac.

U štampi je i nova zbirka poezije "Oganj u ledu", autora Jasmina Mujanovića Maga, koja je sačinjena od 100 poema. Dizajn i fotografiju potpisuje Branislav Lukić Luka. Za štampu je zadužena INDA d.o.o. Lukavac. Objavljivanjem ove knjige poezije zvanično počinje i novi multimedijalni projekat.