East West Centar
0

"Nora" Henrika Ibsena u režiji Harisa Pašovića

Sarajevo-x.com
U sklopu festivala "Ljeto počinje sa East West Centrom" u petak će na sceni amfiteatra Unitic sa početkom u 20 sati biti odigrana predstava "Nora" Henrika Ibsena u režiji Harisa Pašovića.

Predstavu "Nora" ljubitelji teatra će imati priliku pogledati i u naredna dva dana, u subotu i nedjelju 27. i 28.6. u 20 sati. Karte se mogu rezervisati na broj telefona 062/760-257.

Najnovija predstava East West Centra za devet dana igranja u Sarajevu oborila je rekord gledanosti (3.200 ljudi). To se seksi, zabavna i ozbiljna predstava koja će uzburkati mnoge duhove uz iznenađujuće hrabre i izvanredne kreacije umjetnika East Westa, stoji u najavi.

Čuveni tekst "Nora" Henrika Ibzena koji je obilježio 20. stoljeće igra se prvi put u novijoj historiji BiH. Predstava govori o savremenom mladom bračnom paru čiji život, uprkos njihovom uspjehu u poslu i društvu, nije ispunjen srećom. To je priča o slobodi pojedinca i potragom za istinskom ljubavlju, priča koja se tiče svakoga jer na jednostavan i upečatljiv način govori o našem svakodnevnom životu, ljubavi, nadanjima i strahovima.

Predstava je smještena u savremeni svijet mode, dizajna i glamura. U vizuelnom smislu - scenografija, kostim, video-projekcije, šminka, frizura, styling, fotografija - predstava je izuzetno atraktivna.

U predstavi učestvuju mlade glumačke zvijezde teatra East West, neki od najboljih mladih bh. glumaca - Amar Selimović za kojeg je nedavno "Sunday Times" napisao da je "zapanjujući", Maja Izetbegović za koju "Times" kaže da "glumi brilijantno", Irma Alimanović i Maja Zećo, za koje britanski mediji pišu da igraju "magično", "očaravajuće".