Kultura
0

Noć stand up komedije: Vojvođani večeras nasmijavaju Sarajevo

Klix.ba
Subotički i novosadski stand-up komičari nastupit će večeras u jazz clubu Monument u Sarajevu.

U okviru programa zatvaranja sezone stand-up komedije u jazz clubu Monument, prva od tri programske večeri rezervirana je za Vojvođane.

Iz Subotice dolazi Srđan Olman, koji je upravo sinoć u emisiji 'Audicija' na Pink televiziji osvojio maksimalnih 50 bodova.

Olman je najnovija zvijezda brzo rastuće srbijanske scene stand-up komedije i vodeći vojvođanski komičar. Ovo je njegovo prvo gostovanje u Sarajevu, nakon što su prethodna dva bila otkazana zbog tehničkih problema.

"Pored treme što stajem pred Sarajlijama, u prijestonici balkanskog humora, sada me trese i nervoza da bi se opet nešto moglo dogoditi da me spriječi da konačno pokažem šta znam i umijem i da se svi odlično zabavimo!", kaže ovaj komičar.

Srđanov specijalni gost će biti i Novosađanin Dušan Varničić, još jedan od nvih nada regionalne mreže stand-up komičara.

Program počinje večeras u 21:30, a preporuka organizatora je da se ulaznice za sve predstave rezerviraju, jer je broj mjesta ograničen. Cijena je 5 KM, a rezervacije se mogu napraviti putem telefona 061/ 588 884 ili 033/ 209 660.