Kultura
60

Noć predivnih glasova na Jazz Festu

Klix.ba
Za petak, 7. novembar, Jazz Fest Sarajevo pripremio je svojoj publici svojevrsnu vokalnu večer, a besprijekorne vokale pratit će vrhunski gitaristi.

U 20.00 na sceni BKC-a nastupaju braća Ratko i Radiša Teofilović u pratnji Miroslava Tadića. Ne treba ni napominjati kako je Tadić najuspješniji gitarista rođen u Bosni i Hercegovini, a braća Teofilović već godinama pažnju javnosti privlače "anđeoskim glasovima", kako to muzička kritika voli reći.

Oni će predstaviti zajednički projekat Vidarica koji donosi tradicionalnu muziku Balkana, tačnije pjesme iz Srbije, Dalmacije, Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine, uz standardno sjajnu Tadićevu gitarističku pratnju. Za večerašnji koncert na Jazz Festu pripremili su repertoar koji će biti premijerno izveden.

U 22.00 na istu sceni izlazi Dianne Reeves, iznimna vokalistica koja nas svojim koncertom želi podsjetiti kako je život lijep. Njen aktuelni album, koji predstavlja u Sarajevu, nosi upravo taj naslov - "Beautiful Life". U njenoj pratnji će biti vrsni brazilski gitarista Romero Lubambo te ritam sekcija koju čine kontrabasista Reginald Veal i bubnjar Terreon Gully.

Na klupskoj sceni Jazz Festa u 23.00 nastupa Sarajevo Jazz Guerilla sa gostima - na saksofonu Kiril Kuzmanov, a na trubi Trajče Velkov. Poslije koncerta uslijedit će jam session domaćih umjetnika, međunarodnih gostiju festivala, polaznika regionalnog edukativnog programa Music Meeting i svih koji im se žele pridružiti na sceni.

Ulaznice za koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića po cijeni od 20 KM možete kupiti u festivalskom box officeu u kojem su jučer rasprodane posljednje ulaznice za koncert Dianne Reeves. Ulaznica još uvijek ima u prodaji i za koncert Hakona Kornstada i Avishai Cohen Trija, koje u pretprodaji koštaju 24 KM (double bill ulaznica: jedna ulaznica za oba spomenuta koncerta). Prije sedam dana rasprodane su ulaznice za koncert Ibrahima Maaloufa koji će zatvoriti ovogodišnji festival.