ASU
0

Nije u planu zarada od CD-a "Audicija"

FENA
Jedna od najgledanijih predstava na prostorima bivše Jugoslavije "Audicija", koja je na sceni Akademije scenskih umjetnosti (ASU) Sarajevo odigrana 20. decembra prošle godine povodom 25. godišnjice od njenog rođendana, snimljena je za potrebe Akademije, ali za sada nema indicija o komercijalnoj upotrebi snimljenog materijala, kazao je danas Feni dekan ASU Zijad Mehić.

On je istakao da će materijal biti arhiviran i korišten za potrebe Akademije, a da za njegovu buduću širu upotrebu treba postići dogovor svih 11 izvođača "Audicije".

"Za sada nemam informaciju da je taj interes iskazan ni kod glumaca niti bilo kojih drugih subjekata. O tom potezu je potreban dogovor svih učesnika predstave", kazao je Mehić.

Kultnu predstavu "Audicija" izveli su studenti prvih generacija Odsjeka za glumu Akademije scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu, predvođeni profesorom Borom Stjepanovićem.

Riječ je o originalnoj glumačkoj postavi koju, pored profesora Stjepanovića, čine i Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Branko Đurić, Željko Kecojević, Željko Ninčić, Haris Burina i Mladen Nevelić.