Kultura
40

Nezapamćeno interesovanje za filmove SFF-a ove godine

Klix.ba
Prodaja pojedinačnih ulaznica za sve programe Sarajevo Film Festivala, ali i sistem SMS rezervacija za korisnike HT Eronet mreže, pokazali su da ove godine vlada nezapamćeno interesovanje publike za filmove koji će biti prikazani u okviru devet dana Festivala.

Kako za Klix.ba navodi Altijana Marić, menadžerica press ureda Sarajevo Film Festivala, ovo je samo još jedan pokazatelj da je publika prepoznala kvalitet ovogodišnjeg programa koji u svim selekcijama donosi najbolje naslove i regionalne i svjetske kinematografije.

Ona je za Klix.ba kazala kako se, već tradicionalno, najviše traže ulaznice za filmove Open Air programa, te filmove takmičarskih selekcija, ali interes publike ne izostaje ni kada je riječ o ostalim festivalskim programima.

"U proteklim danima smo bili suočeni i sa nekoliko rasprodanih projekcija, te smo uvodili i dodatne, reprizne projekcije. Napominjemo da ulaznica još uvijek ima dovoljno, ali ipak savjetujemo svim ljubiteljima filma da požure u box office i na vrijeme osiguraju svoje ulaznice", poručila je Marić.

SFF