Kultura
0

(Ne)stand-up komedija "I ovo... i ono... i sve" sutra u Kamernom teatru 55

Klix.ba
U okviru Festivala Baščaršijske noći održat će se (Ne)stand-up komedija " I ovo... i ono... i sve", Harisa Burine, u Kamernom teatru 55, u nedjelju, 26. jula, u 21 sat.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni teatra po cijeni od 10 KM. U pitanju je sarajevska premijera nove monodrame poznatog bh. glumca. Autorski projekt Burine u kojem na duhovit način iznosi anegdote iz svog života, kao i anegdote koje su se desile njegovim poznatim kolegama.

Od scena sa snimanja filmova u kojima je glumio, do situacija u kafanama, komšiluku, u teatru, sa kolegama glumcima, ali i poznatim pjevačima, poput Davorina Popovića, Kemala Montena, Fadila Toskića itd.

Haris Burina je bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac. Rođen je 1963 godine u Zenici. Godine 1982. upisao je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu kao dio druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: "Audicija", "Tetovirano pozorište", "Otac na službenom putu", "Kuduz" i dr. Nekoliko godina je živio u Francuskoj, te osnovao pozorište "La Fenetre" u kojem je nastala i njegova predstava "Ptice Sarajeva". Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja svoj rad u pozorištu, filmu i na televiziji. Zapažene su njegove uloge u filmovima: "GO West", u režiji Ahmeda Imamovićai "Nafaka", reditelja Jasmina Durakovića.