Kultura
30

(Ne)stand-up Harisa Burine: Dva sata priče o životnim događajima poznatog bh. glumca

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački glumac Haris Burina je u utorak navečer u Cabaret klubu Bosanskog narodnog pozorišta održao svoj prvi (ne)stand-up "I ovo... I ono... I sve!" koji je zadobio simpatije zeničke publike.

Cabaret klub Bosanskog narodnog pozorišta bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a Burina je prisutne puna dva sata zabavljao svojim životnim događajima koje je doživio sa komšijama, konobarima, poznatim ličnostima i drugima.

Na repertoaru su se protekle noći našle i situacije sa snimanja filma "Nebo iznad krajolika", gdje je publici ispričao do sada neispričane detalje sa snimanja, ali nije ostao "dužan" ni svojim komšijama.

Životne situacije sa komšijom Fudom, konobarima u Mostaru, sarajevskim taksistima, konobarima, ali i priče o legendama Davorinu Popoviću, Kemalu Montenu i Fadilu Toskiću izazvale su posebno interesovanje prisutnih koji su na kraju Burinin nastup nagradili velikim aplauzom.

Reprizu (ne)stand-up predstave Burina će imati u petak u Cabaret klubu, nakon čega su planirana i prva gostovanja širom Bosne i Hercegovine.