Mostar Blues Festival
0

Nastupaju Ana Popović, Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić...

Sarajevo-x.com
Produkcijski tim Mostar Blues Festivala je potpisao ugovore sa headlinerima ovogodišnjeg festivala, a zbog velikog interesovanja javnosti za ulaznice pokrenuta je i njihova online prodaja.

S obzirom na sve veću posjetu i činjenicu da MBF i programski zahtijeva velike koncertne prostore, ovogodišnji, deveti po redu MBF, će se održati u Sportskom centru "Kantarevac“.

Imena kao što su Ana Popović, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, te legendarni Big Brother & The Holding Company, garantuju vrhunsko muziciranje, te kontinuitet u nastojanju organizatora da svake godine ponudi kvalitetniji program.

Da je Mostar grad bluesa posjetioci će se uvjeriti već na uvodnoj večeri kada će se blues emitirati i svirati praktično u cijelom gradu, u čemu su pomogli i sarajevski fanovi bluesa Amer Zenunović, Jasmin Ličina i Orhan Čampara, koji su posebno za ovogodišnji MBF pripremili HD projekciju sa najznačajnijih svjetskih blues festivala.

Cijena dnevne ulaznice je 15KM, a cijena festivalske (trodnevne) je 40KM. Cijena dnevne ulaznice na dan koncerta je 20KM.

Programi devetog Mostar Blues Festivala su posvećeni najznačajnijem autoru Delta Bluesa, Robert Johnsonu, čija se stota godišnjica rođenja obilježava ove godine na svim većim blues festivalima u svijetu.

Interesantno je spomenuti da će u toku festivala biti održana izložba oldtimera, automobila i motocikala koju organizujemo u saradnji sa hercegovačkim moto klubovima.