Kultura
17

Nastavlja se takmičenje za najsmješniju osobu u BiH

Klix.ba
Šeret 2 je drugo takmičenje stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine koje je eliminatornog karaktera, a u kojem će se takmičari i takmičarke kroz pet krugova i četrnaest takmičarskih noći boriti za titulu Šereta. Takmičenje se održava u organizaciji Magacin Kabarea u saradnji sa portalom Klix.ba.
U subotu, 21. marta, sedam takmičara iz Banje Luke, Mostara i Bihaća borit će se za naklonost žirija i publike te prolazak u naredni krug u koji prolazi pet takmičara iz ove grupe.

Pored glasova publike, svoj finalni sud o prolasku u naredne krugove takmičenja, dat će tročlani žiri kojeg ove večeri čine najpoznatiji regionalni komičar Pedja Bajović, utemeljitelj sarajevske stand up scene Filip Andronik te jedna od najboljih bosanskohercegovačkih komičarki, glumica Sanela Krsmanović.

Prijenosu ovog takmičenja u organizaciji Magacin kabarea u saradnji sa portalom Klix.ba zaslužna je nesebična podrška hostela Franc Ferdinand, lanca ćevabdžinica Mrkva, radio Antena Sarajevo, Kaltenberg pivo, zlatarsko juvelirska radnja Sofić S.

Live prijenos takmičenja Šeret 2 možete pratiti u subotu od 21 sat na Klix.ba. U nastavku vam donosimo kratki pregled atmosfere sa prve noći takmičenja koja se prošle subote održala u Caffe Clubu Gogo, a koju ste mogli pratiti uživo na portalu Klix.ba