Predstavili se autori iz cijele BiH
0

Nakon Sarajeva, Visokog i Goražda "Mali format" i u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Tradicionalna selektivna izložba Udruženja likovnih umjetnika BiH “Mali format” svečano je otvorena večeras u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli. Publici se predstavlja 93 autora iz cijele BiH, a prije Tuzle izložba je bila postavljena u Sarajevu, Visokom i Goraždu.

“Naša djela krasi mali format, a ta činjenica daje ovoj izložbi jednu vrstu mobilnosti. Prošle godine smo pored gradova u BiH izložbu prezentirali u Srbiji i Makedoniju, a ovogodišnju postavku poslije Tuzle moći će vidjeti publika u Banja Luci, Srbiji i Sloveniji. Na izložbi se predstavljaju mladi autori, ali i oni iskusni koji imaju po 80 godina života. Kada je riječ o Tuzli mogu reći kako je ovo jedan novi početak saradnje sa Međunarodnom galerijom portreta”, kazao je Admir Mujkić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH..

Autori su istakli kako pored likovnih kvaliteta, postavljena izložba njeguje poseban kvalitet snalaženja i izražavanja u malom formatu. Na izložbi su priloženi radovi visoke kvalitete što izložbi, prema ocjeni autora, daje posebnu draž.