Kultura
0

Nakon Sarajeva "Ljeto" u Torontu

Klix.ba
Srđan Vuletić
Srđan Vuletić
Film Srđana Vuletića "Ljeto u zlatnoj dolini" koji će svjetsku premijeru doživjeti 16. avgusta na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu pozvan je na Internacionalni filmski festival u Torontu.

Iako Festival zvaničan program objavljuje 19. avgusta, poziv koji je stigao u Refresh bio je dovoljan za euforiju koja je obuzela bh. reditelja, javlja Oslobođenje.

“Poziv je stigao prije nekoliko dana. Presretan sam jer je ovo jedan od najjačih festivala. Moja želja je bila upravo ovaj festival i upravo je to bio i razlog da nismo odgovarali na pozive drugih festivala”, kaže Vuletić.

Film Ljeto u zlatnoj dolini bi trebao biti prikazan u okviru festivalskog programa "Otkriće" (Discovery) koji je prije četiri godine uveo i nagradu za najbolje ostvarenje, a prošle godine epitet najboljeg ponio je film "Sestre magdalene", reditelja Pitera Mulana koji će također biti prikazan na 9. SFF-u.

Festival u Torontu, koji će se održati po 28. put od 4. do 13. septembra, i ove godine će okupiti velike zvijezde sedme umjetnosti.