Kultura
1

Nakon Holandije, a prije Australije: "Mahaluša" u Kamernom

Klix.ba
Najveći pozorišni hit - kabare "Ja, mahaluša" nakon Hrvatske i Holandije, a prije Australije, ponovo će igrati pred sarajevskom publikom u petak, 18. aprila, u 20 sati u Kamernom teatru 55.
U predstavi koja je nastala prema bestselleru Indire Kučuk-Sorguč, a u režiji Mirele Trepanić igraju neponovljiva Nela Đenisijević i šarmantni Nenad Tešić kao i razigrani Ansambl Cabaret.

Ovo je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Radost ponovnog igranja "Mahaluše" podijelit ćemo sa publikom koja je željno očekuje u Kamernom teatru 55, 14. aprila. Bit će to 111 izvođenje ovog prvog bh. originalnog kabarea kojega je za samo godinu dana gledalo više od 70 hiljada poklonika, poručili su iz Udruženja Filter.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke. Dođite da ponovo mahalamo, samo nam je još to ostalo da ne puknemo od krize, navodi se u najavi.

Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Kamernog teatra 55 svakim danom od 10 do 12 i od 16 do 20 sati.