Kultura
0

Naklada Zoro - Konkurs za priče s bloga

FENA
"Naklada Zoro", u saradnji s Grupom B.O.R.G., oglašava konkurs za priče s bloga (internet dnevnik), a odabrane najbolje među njima, ukoliko udovolje brojem i kvalitetom, "Naklada Zoro" namjerava objaviti u zbirci priča u vlastitoj produkciji.

U budućoj zbirci priča s bloga jednom autoru može se objaviti samo jedna priča po odabiru urednika zbirke, a učesnici u konkursu pozivaju se da prijave do tri svoje najbolje priče.

Prijavljivati se mogu samo priče objavljene na blogu (u obzir dolaze svi blog-serveri na "uzajamno razumljivim jezicima"), koje su još uvijek dostupne na blogu; i ne smiju biti dosad objavljene nigdje drugdje osim na blogu. Ukoliko su priče s bloga objavljene i negdje drugdje (u nekoj zbirci, zborniku, časopisu, novinama), ne mogu se prijaviti na konkurs.

Prijava priče na konkurs obavlja se na sljedeći način: priču prijavljuje sam autor odnosno bloger, ne primaju se prijave "trećih osoba"; čime se podrazumijeva da autor svojom voljom učestvuje u konkursu.

Autor priče treba uredniku zbirke mailom na adresu [email protected] poslati poruku sa subjectom "prijava na natječaj za blog pricu", te u poruci navesti naslov priče, i link na kojem se priča može pročitati odnosno skinuti.

U budućoj zbirci uz svaku priču navešće se pravo i puno ime autora, te naziv i adresa bloga na kojem je objavljena. Ukoliko autor insistira na anonimnosti odnosno na korištenju isključivo svog blogerskog imena, poštovaće se njegova želja.

Priče se ne rangiraju i ne nagrađuju, ishod svake prijave može biti jedino odbijanje ili prihvaćanje za objavljivanje u zbirci.

Svakom autoru kojemu se u zbirci objavi priča pripada jedan autorski primjerak zbirke, te pravo na kupnju određenog broja zbirki s popustom.

Priče koje se prijavljuju na ovaj konkurs ne bi smjele biti duže od pet kartica teksta (9.000 znakova uključujući i razmake), ali ako je priča dobra od ovog pravila će se i odstupati.

Informacije o konkursu objavljivat će se na portalu grupe B.O.R.G. (http://borg.cromma.com) i na blogu "Bookaleta" (http://bookaleta.blog.hr/.)

Kada je riječ o rokovima i otvaranju konkursa on je otvoren od trena čitanja pa do trenutka kad se prikupi skoro pa dovoljan broj kvalitetnih priča za zbirku.