11. ciklus španske kinematografije
0

Najbolji španski filmovi u kinu Meeting Point

Klix.ba
U sarajevskom kinu Meeting Point u četvrtak je projekcijom filma "Tierra", reditelja Julia Médema, otvoren 11. ciklus španske kinematografije. Šestodnevni ciklus u okviru kojeg će biti prikazan izbor najboljih španskih filmova najavila je i svečano otvorila ambasadorica Španije u BiH Maria Aurora Mejia Errasquin.

Tradicionalno, ciklus španske kinematografije okuplja veliki broj ljubitelja ovog filma u Sarajevu, a da će tako biti i ovoga puta svjedoči prepuno kino Meeting Point već na prvoj projekciji iz ciklusa. U četvrtak uveče tražilo se mjesto više za sve one koji su željeli pogledati prvi film.

U narednim danima, do 23. oktobra, publika će imati priliku pogledati filmove "El viaje a ningua parte", reditelja Fernanda Fernána Gómeza (1986), "Placido", u režiji Luisa García Berlanga (1961), "Camino", reditelja Javiera Fessera (2008), "El sol del membrillo, reditelja Victora Ericea (1992) i "Viridiana", u režiji Luisa Buñela (1961).

Projekcije filmova u kinu Meeting Point počinjat će u 20.00 sati, a ulaz je besplatan. Filmovi su titlovani na bosanski i engleski jezik.