Kultura
0

Najavljena multimedijalna manifestacija Stolac 2006

Sarajevo-x.com/ Forum Bosna
Od 8. do 10. augusta u Stocu se održava multimedijalna manifestacija Stolac 2006.

U sklopu ove manifestavije, posjetitelji će imati prilike pogledati premijeru filma „The Other of Me” (Moj drugi), te slušati predavanja „Stolac i Mostar u historiji bosanskog filma” i „Antimuslimanske fantazmagorije” . Drugi dio multimedijalnog programa Stolac 2006 uključuje Međunarodni ljetni kamp Mladi i nasljeđe, Međunarodnu konferenciju Jedinstvo i razlika u Evropi, te Međunarodnu ljetnu školu Religija i javni život.

Film The Other of Me (Moj drugi) bit će prikazan 8. avgusta 2006. godine u hotelu Bristol u Mostaru sa početkom u 21:00. Film je sniman u Jeruzalemu i Bosni. U njemu je istraživano pitanje o toleranciji i njenih različitih utemeljenja s ciljem razvijanja novih pristupa pluralizmu, uz istodobno zadržavanje odanosti tradiciji i religijskom identitetu.

Scenarij za film napisao je Rusmir Mahmutćehajić a režirao ga je Faruk Lončarević. Film su zajednički proizveli Međunarodni forum Bosna, BHT 1, Institut Van Leer i Yesodot School for Study of Torah and Democracy.

Međunarodni forum Bosna organizirat će 9. avgusta javno predavanje Dejana Kosanovića “Stolac i Mostar u historiji bosanskog filma”. Predavanje će biti održano u hotelu Bristol u Mostaru s početkom u 20.30.

Dr. Claudio Lange iz Berlina održat će 10. avgusta 2006. godine predavanje s naslovom Antimuslimanske fantazmagorije. Predavanje će biti održano u hotelu Bristol s početkom u 16.30.

Dodatne informcije možete pronaći na: www.ifbosna.org.ba.