IUS
0

Nagrađeni najbolji učesnici "Festivala filma i animacije"

Sarajevo-x.com
Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu je u ponedjeljak održan drugi po redu "Festival filma i animacije", na kojem je prikazano 98 radova studenata Odsjeka za vizuelnu umjetnost i komunikacijski dizajn Fakulteta za umjetnost i društvene nauke. Prikazano je 50 radova iz oblasti grafičkog dizajna, 31 animacija, deset reklama i sedam kratkih filmova.

Proglašeni su i najboljih pojedinci u šest kategorija, a nagrade im je uručio dekan Fakulteta za umjetnost i drustvene nauke prof. dr. Ali Gunes.

Za najbolji grafički dizajn nagrađena je Irma Zmirić, za animaciju Tarik Jašarević, za najbolju stop animaciju Muhammet Abdulsamet Bakir, za najbolju reklamu Rumeysa Temiz, kratki film Ahmet Erdem i Bilal Cakmak, a najboljim glumcem proglašen je Ahmet Faruk Kilić.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu osnovan je u akademskoj 2004/2005. godini, čine ga Fakultet umjetnosti i društvenih nauka, Fakultet za ekonomiju i administrativne nauke, Fakultet za inžinjering i prirodne nauke, te Fakultet za edukaciju. Univerzitet trenutno pohađa više od 1.200 studenata iz cijelog svijeta.