Bugojno
0

Nagrada za predstavu "Mali princ"

FENA
Bugojno
Bugojno
Dodjelom nagrada i specijalnih priznanja najuspješnijima sinoć je u Bugojnu završio 18. susret pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Za najbolju predstavu u cjelini stručni žiri u čijem sastavu su bili Muhamed Nametak, predsjednik, i Strajo Krsmanović i Zoran Gaši, članovi, proglasio je predstavu "Mali princ", Studija lutkarstva Sarajevo.

Redateljica ove predstave Dubravka Zrnčić-Kulenović dobila je nagradu za najbolju režiju, a istoj predstavi pripala je i nagrada za najbolju scenografiju, koju su uradile Anja Perišić, Naida Begović, Adisa Vatreš i Irma Vatrić.

Nagrada za kreaciju lutaka dodijeljena je Emelijani Totevoj za kreaciju lutaka u predstavi "Želim biti normalan" Pozorišta lutaka Mostar.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Mariju Drmaču za ulogu Mačka Prilipa u predstavi "Mačak u čizmama" Pozorišta mladih Sarajevo, dok je za najbolju glumicu proglašena Sonja Goronja, za ulogu Malog princa u predstavi "Mali princ" sarajevskog Studija lutkarstva.

Priznanje za animaciju Patkice u predstavi "Željezni dječak" Dječjeg pozorišta RS-a iz Banja Luke dodijeljeno je Sanji Grujić i Zorani Šuman, a isto priznanje za animaciju Žene i predstavi "Želim biti normalan" Pozorišta lutaka Mostar dobili su Dijana Ondelj-Maksumić i Nermina Denjo.

Kazalištu lutaka Mostar uručeno je priznanje za scenski pokret u predstavi "Zaljubljeni ginjol" dok je Bonji Lungovu dodijeljeno priznanje za multimedijalne efekte u predstavi "Željezni dječak" Dječjeg pozorišta RS-a iz Banja Luke. Priznanje je dobila i Naida Begović za video animaciju u predstavi "Mali princ" Studija lutkarstva Sarajevo.

Po ocjeni Dječijeg žirija najbolja predstava u programu ovogodišnjeg Susreta pozorišta/kazališta lutaka BiH je "Mačak u čizmama" Pozorišta mladih iz Sarajeva.